12. april 2019

Digitial Innovation Hub Slovenia

Svež paket podpore za mikro, mala in srednja podjetja: Vavčerji za spodbudo k digitalni transformaciji podjetij.

DI Hbanner

Prejšni teden je Slovenski podjetniški sklad objavil tretji niz vavčerjev – tokrat za Digitalno strategijo, Digitalni marketing in Digitalne kompetence. Za vavčerje se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja s sedežem v Sloveniji, ki se kot pravna ali fizična oseba ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge (v nadaljevanju MSP).

Digitalno zrela podjetja do večje konkurenčnosti

Za zdravo in konkurenčno gospodarstvo je potrebna tudi uvedba digitalizacije in digitalne transformacije v delovanje podjetij. Taka podjetja so lahko bolj konkurenčna, povečujejo svojo dobičkonosnost, prav tako pa ustvarjajo večjo dodano vrednost tako za zaposlene kot svoje odjemalce. Prav zato pozdravljamo Javni poziv za vavčerje na temo digitalizacije, ki je objavljen na spletni strani SPS, kakor tudi na spletni strani DIH. Skupaj bo do leta 2023 na voljo okoli 8,5 milijonov EUR sredstev, kjer bo višina sredstev razporejena po letih. V poštev pridejo stroški in izdatki med 5.4.2019 in 30.9.2023. Za brezplačne informacije in pomoč pri pripravi vloge so prijaviteljem na voljo svetovalci mreže Slovenskih poslovnih točk (SPOT), prav tako pa DIH Slovenija organizira delavnico za potencialne prijavitelje na omenjeni razpis, ki bo v torek, 16. aprila, ob 13. uri na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS).

Vloga DIH Slovenija

Kot nacionalna referenčna točka digitalne transformacije vam DIH Slovenija nudi podporo pri pridobitvi pozitivnega mnenja pri upravičenosti vavčerja za Digitalno strategijo, prav tako nudijo širok izbor izvajalcev usposabljanj v katalogu DIH Slovenija. Prijavitelj mora kot pogoj za popolno vlogo navesti zunanjega izvajalca izbranega iz kataloga zunanjih izvajalcev za izbrano področje vavčerja, ki bo za prijavitelja izdelal izbrano storitev v vavčerju. Katalog zunanjih izvajalcev vodi DIH Slovenija in je objavljen na spletni strani DIH Slovenija, kjer je trenutno vpisanih več kot 230 ponudnikov usposabljanj in zunanjih strokovnjakov, katalogi se dopolnjujejo z novimi vpisi vsak mesec. Prav tako lahko DIH Slovenija poda predhodno pozitivno mnenje za projekt, ki ga mora pridobiti prijavitelj. Velja za Digitalni marketing (Mnenje DIH Slovenija o izpolnjevanju minimalnih zahtev) ter za vavčer za Digitalno strategijo (Mnenje DIH Slovenija k vlogi). Za več informacij in vse obrazce si oglejte podstran Vavčerji.

Vabimo vas, da si preberete več o vavčerjih tukaj (SPS link) ali na DIH spletni strani. Za vse dodatne informacije so vam na voljo prek info@dihslovenia.si.