18. september 2020

ePoslovanje med podjetji v letu 2020

Na današnji spletni konferenci z naslovom ePoslovanje med podjetji v letu 2020 in naprej smo govorili o uvajanju e-računov in drugih e-dokumentov v poslovanje med podjetji, kar omogoča avtomatizacijo, vključitev v globalne preskrbovalne verige in poenostavljeno digitalizacijo poslovanja. S tem predstavlja enega ključnih elementov za povečanje učinkovitosti, produktivnosti in konkurenčnosti podjetij v mednarodnem okolju.

Epos2

Ravno zaradi tega na Gospodarski zbornici Slovenija spodbujamo ePoslovanje, je v uvodnem nagovoru povedala mag. Sonja Šmuc, generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije." Leta 2019 smo ustanovili poslovni Center za e-Poslovanje Slovenije (EPOS), ki je pomembna stična točka med državo, gospodarstveniki, IKT ponudniki in državljani. In če kdaj, je ravno letos, v času covida, Slovenija pokazala, kako hitro lahko vsi zaobjamemo digitalizacijo in se znamo prilagoditi novim načinom dela«.

Avtomatizacija in digitalizacija je eden najbolj pomembnih ciljev EU in Slovenija se uspešno postavlja v bok vodilnim državam Evrope in sveta, je povedal Igor Zorko, podpredsednik Gospodarske zbornice Slovenije in poudaril, da bo ravno zato prehod na nov e-SLOG standard 2.0 morda malo lažji, vzporedno s tem pa naporen in zelo pomemben za vse nas.

O prednostih in koristih ePoslovanja je spregovoril tudi Nenad Šutanovac, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS, ki je poudaril, da poslovanje z eRačuni in eNaročanje že kaže jasen primer, kako digitalne inovacije prinašajo merljive koristi pri učinkovitosti in varčnosti za javno upravo, državljane in podjetja širom Evrope.

POSNETEK DOGODKA